Rekordot döntött a foglalkoztatottság

Rekordot döntött a foglalkoztatottság, 4 és fél millió embernek van munkája jelenleg Magyarországon, erre pedig az 1990-es évek vége óta nem volt példa - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Hozzátette: a kormány álláspontja szerint ezt még nem lehet teljes foglalkoztatottságnak nevezni, de pozitív fejlemény, hogy a versenyszférában 190 ezer emberrel több dolgozik, mint egy évvel ezelőtt. Felidézte: az elsődleges munkaerőpiacon dolgozók számának növekedéséhez nagyban hozzájárult a közfoglalkoztatottak átlépése a versenyszférába. Emellett az építőiparban 30 százalékkal nőtt a foglalkoztatottság, vagyis 18 ezerrel többen dolgoznak, mint egy éve, ez pedig az ingatlan szektorban dolgozók számának növekedését is magával hozta.

Rámutatott: egy felmérés szerint a munkaerőhiánnyal küzdő cégek száma 5 százalékról 33 százalékra nőtt az utóbbi évben, de a munkaerőpiacot áttekintve az látszik, hogy a kismamák, az inaktívak és a közfoglalkoztatottak munkába állásának ösztönzésével megoldható lehet a munkaerőhiány.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...