Oroszország beavatkozott a magyar belpolitikába

A magyar belpolitikába, egy európai uniós tagállam demokratikus rendszerébe avatkozott be a budapesti orosz nagykövet azzal, hogy a grúziai válság kellős közepén "messzemenően nem diplomatikus kijelentést" tett az ellenzék elnökére, Orbán Viktorra, mivel a fideszes politikus kiállt Grúzia mellett - jelentette ki az Európai Parlament hétfői brüsszeli plenáris ülésén napirend előtti felszólalásában Schöpflin György.
Mint mondta, a nagykövet "az orosz állam rosszindulatával fenyegette meg a magyar ellenzéket, illetve ezen keresztül a magyar társadalomnak jó részét". A néppárti politikus kiemelte, hogy "a kódolt üzenetet nem nehéz megfejteni: aki a Fideszre szavaz, az oroszok rosszallásával kell, hogy szembenézzen".

Schöpflin szerint leplezetlen beavatkozásról van szó a magyar belpolitikába.

A képviselő hozzátette, hogy Magyarország nincs egyedül, mert hasonló fenyegetés érte majdnem mindegyik volt kommunista államot. "Ez egész Európát veszélyezteti" - mondta Schöpflin György.

Betöltés...