Megvédjük a magyar érdekeket!

Megvédjük a magyar érdekeket! - hangsúlyozta Kocsis Máté a parlamentben.

Kocsis Máté (Fidesz) frakcióvezető köszönetet mondva az országgyűlési választáson résztvevőknek megjegyezte: a 3 millió 60 ezer embertől kapott szavazat alázatot, munkát és szolgálatot kell, hogy jelentsen a kormánypártok számára. Erre vállalkoztak, és arra, hogy a magyar érdekeket "az év minden napján" megvédjék - fogalmazott.

A választási eredmények szerinte azt mutatják, hogy a magyar választók nem kérnek abból, amit az ellenzék képvisel. Ez nem pártpolitikai kérdés, hanem a béke, a biztonság és az ország jövőjének kérdése - hangsúlyozta.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője szerint a baloldal tizenkét év alatt eljutott "Gyurcsány Ferenctől Gyurcsány Ferencig", és egyszerű, egylistás tagozati rendszerben működnek. Van a DK-nak egy zöld tagozata, az LMP, ifjúsági tagozata a Momentumosokkal, "fasiszta tagozat a Jobbikkal", nosztalgia tagozat a szocialistákkal, és egy "tengeren túli tagozat a Párbeszéd frakciójában" - sorolta Kocsis Máté.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hangsúlyozta: 3 millió 60 ezer ember arra szavazott, hogy folytatódjon az, amit az elmúlt tizenkét évben járvány, valamint gazdasági, migrációs, energia-, és háborús válság idején a Fidesz-KDNP kormány tett.

A gyermekvédelmi népszavazáson pedig a rendszerváltás óta soha nem látott mértékben szavaztak egy irányba az emberek - jelezte.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...