Megdöbbentő, hogy amíg az ellenzék a migránsokat támogatná, addig a magyar családoktól elvenne

Az ellenzék zsigerből támadja a mostani családvédelmi nemzeti konzultációt, amivel a kormány újabb, a gyermekes családokat támogató intézkedéseket szeretne megalapozni – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc szerdai sajtótájékoztatóján.

A KDNP szóvivője emlékeztetett arra, hogy az ellenzéki képviselők összetépik a nemzeti konzultációs kérdőíveket, mint tette azt Bangóné Borbély Ildikó. Hozzátette, a migránsok befogadásával és nem pedig a gyermekes családok támogatásával szeretnék megoldani Európa népesedési problémáit, ahogy ezt mondta a Gyurcsány-párti Bauer Tamás is.

Nacsa Lőrinc rámutatott, az MSZP, a DK és a többi ellenzéki pártnak a gyermekes családok támogatása nem prioritás és nem tartalmazza azt politikai programjuk sem. Hozzátette, Gyurcsány Ferenc kormányzása idején a gyermekes családok voltak a megszorítások elsőszámú célpontjait.

A kormánypárti politikus közölte, hogy elvették az egy- és kétgyermekes családok adókedvezményét, megszűntették a három éves gyes-t, a családi otthonteremtési programokat, megszorításokkal és óvoda, iskola bezárásokkal tették nehezebbé a gyermeket nevelő családok életét.

Az MSZP, a DK és a többi ellenzéki pártnak a gyermekes családok támogatása nem prioritás és nem tartalmazza azt politikai programjuk sem.

Nacsa Lőrinc hangsúlyozta, az ellenzék az elmúlt években sem támogatta a gyermekes családokat segítő intézkedéseket. Felhívta a figyelmet, hogy nem szavazták meg a családi adókedvezményt, nem támogatták a családi adókedvezményt kiterjesztését, a családi otthonteremtési program beindítását és a sorozatos családokat támogató intézkedéseket.

Fotó: fidesz.hu

Kitért arra is, hogy az ellenzék a brüsszeli migránsokat támogató politikához bólogat, a migránsok támogatásához helyeselnek, miközben a magyar családoktól elvennének.

A Fidesz-KDNP számára család az első, ezért arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és válaszaival segítsen megvédeni a gyermekes családoknak járó támogatásokat – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...