Magyarország üdvözli Brazília kilépését az ENSZ globális migrációs csomagjából

Magyarország üdvözli az új brazil adminisztráció döntését, amelynek értelmében az ország megváltoztatja szavazatát és nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-vel.

A tárcavezető közleményében kiemelte: a világon egyre több ország ismeri fel a csomagban rejlő veszélyeket, mert azzal az ENSZ ugyanazt a hibát követi el, mint amelyet Brüsszel a kötelező betelepítési kvótákkal. Hangsúlyozta: a csomag kizárólag a migránsok érdekeit tartja szem előtt, elfogadása pedig újabb jelentős migrációs hullámok elindulásához fog vezetni.

Szijjártó Péter emlékeztetett: Brazília döntésével már 41 ország nem szavazta meg a migrációs csomagot, ez pedig világosan mutatja, hogy hiteltelenek és elfogadhatatlanok azok a törekvések, amelyek arra irányulnak, hogy a migrációs csomag hivatkozási alappá váljon a jövőben.

Kedden az O Estado de Sao Paulo helyi napilap arról számolt be, hogy hivatalosan is kilépett az ENSZ globális migrációs csomagjából Brazília. Az újság értesülése szerint az ENSZ-ben aggodalommal fogadták az ország döntését. A lap forrásai kiemelték azt a gyorsaságot, amellyel a brazil kormány - megalakulását követően nyolc nappal - értesítette a világszervezetet a kilépésről.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...