Kezdődjön új időszak az EP-választásokkal!

Varga Judit a közelmúlt legnagyobb brüsszeli korrupciós ügyeiről beszélve hangsúlyozta: a 2024 második felében felálló magyar elnökség zászlajára tűzte azt, hogy a jogállamiság elveit az intézmények működésén is számon fogja kérni.

Elég volt abból a gyakorlatból, hogy csak tagállamokról írhatnak "zsaroló jogállami jelentéseket", és közben az Európai Parlament, amelyet ötévente megválasztanak és teljesen elszámoltathatatlan, visszahívhatatlan, megszegi ezeket az elveket - mondta.

Itt az ideje annak, hogy a jövő évi EP-választásokkal új időszak kezdődjön, és az európai választópolgárok végre elzavarják a migrációt támogató, és "nemzetközi NGO-k által túszul ejtett" baloldali brüsszeli politikusokat - fogalmazott.

Varga Judit azt mondta: a helyükre pedig olyan konzervatív többséget kell küldeni, amelyek a magyar és az európai nemzeti érdekeket fogják képviselni, visszahozzák azt az Európát, amely az erős nemzetek erős szövetsége, erős keresztény Európa

Zsigmond Barna Pál, az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma parlamenti államtitkára válaszában kijelentette: Brüsszelben a korrupció már odáig fajult, hogy nem lepődne meg, ha baloldali brüsszeli politikusok "a csillagokat is eladták az unió zászlójáról".

Brüsszel elvesztette minden erkölcsi alapját arra, hogy kioktasson, számon kérjen és "jogállami maszlagba bújtatott, mondvacsinált okokra hivatkozva zsaroljon" szuverén tagállamokat. Ennek ellenére folyamatosan ezt teszik, és visszatartják a Magyarországnak és Lengyelországnak jogosan járó fejlesztési forrásokat.

Kiemelte: a nemzeti kormány mindig a magyarok érdekeit fogja képviselni, kiállnak a migrációt elutasító álláspont, az ország szuverenitása és minden más kulcsfontosságú ügyben képviselt véleményük mellett.

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...