Gyurcsány és a szocialisták mindig csak elvettek a családoktól

Az MSZP és a DK meghatározó politikusai mindig a családok ellen szavaztak, akár kormányon, akár ellenzékben voltak – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc szerdai sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti képviselő egy tablón szemléltette, kik nem szavazták meg a családoknak járó kedvezményeket. Ezzel kapcsolatban elmondta, amikor Gyurcsány és a szocialisták kormányoztak a családok voltak a megszorítás elsőszámú célpontjai. Példaként említette, hogy elsőként elvették az egy,- és kétgyermekesek családi adókedvezményét, megszüntették a három éves gyes-t, elvették az otthonteremtési programot. Hozzátette, bölcsőde, óvoda és iskolabezárásokkal, valamint folyamatos adóemelésekkel nehezítették a gyermeket nevelő családok életét.

Nacsa Lőrinc emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években sem támogatták a családokat segítő intézkedéseket. Megemlítette, hogy nem támogatták a családi adórendszer bevezetését és nem szavazták meg, hogy jövőre tovább növekedjen a kétgyermekesek családi adókedvezménye. Hozzáfűzte, nem támogatták a GYED Extrát, a három éves GYES-t és nem támogatták a családi otthonteremtési program bevezetést sem.

A kormánypárti képviselő felhívta a figyelmet, hogy most a családvédelmi nemzeti konzultációt támadják. Példaként említette, hogy egyes képviselők odáig mennek, hogy nyíltan összetépik a konzultációs ívet, ahogy ezt a szocialista Bangóné Borbély Ildikó tette. Mások nyíltan kimondják, hogy ők Magyarország jövőjét a migránsokban képzelik el és nem a magyar családok támogatásában, ahogy ezt a Gyurcsány-párti Bauer Tamás tette.

Az ellenzék, ha tehetné, most is csak elvenne a családoktól és a migránsoknak adna – szögezte le a kormánypárti képviselő.

 A Fidesz-KDNP számára a család az első, ezért mindenkit arra kérünk, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és küldje azt vissza. Válaszaival segítsen megvédeni a családoknak járó támogatásokat – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc.

Betöltés...
Betöltés...