Brüsszel újabb 520 millió eurós csomagot akar a migránsok betelepítésére fordítani

Brüsszel újabb 520 millió eurós csomagot akar a migránsok betelepítésére fordítani – hangsúlyozta Böröcz László pénteki sajtótájékoztatóján.

A Fidesz országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos előterjesztés szerepelt az Európai Parlamentben, amellyel a brüsszeli bizottság a migrációt akarta támogatni. Példaként említette: a migránskártyát, a migránsvízumot, a migránsügynökséget és a migráns pénzügyi alapot. Hozzátette, emellett most egy újabb előterjesztéssel él az Európai Parlamentben.

Böröcz László kifejtette, a 2018 évi maradványösszeget, ezt az 520 millió eurót, az az 160 milliárd forintot akarja Brüsszel átcsoportosítani a migráció menedzselésére és akár az áttelepítések finanszírozására fordítani.

Elképesztő, hogy Brüsszel jelenlegi vezetése mennyi pénzt és energiát fektet abba, hogy támogassa a migrációt – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Böröcz László elmondta, a magyar kormány nem is tehet mást, minthogy elutasítjuk ez az újabb migrációpárti javaslatot. Hozzátette, az Európai Parlamentben ezt a javaslatot nem fogjuk támogatni.

Megjegyezte, a jelenlegi Európai Parlament és brüsszeli vezetés inkább migrációpárti, mint az európai családok támogatója, ezért jövő májusban a cél, hogy leváltsuk az Európai Parlament migránspárti vezetését. Hozzátette, ezeket az összegeket pedig, az európai családok védelmére és támogatására kívánjuk fordítani.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...