Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott

Az ellenzék agresszív viselkedése nevetségességbe torkollott, bohócot csináltak magukból az Országgyűlésben – jelentette ki Kocsis Máté az ellenzék mai parlamenti akciója kapcsán.

A frakcióvezető aláhúzta, az elmúlt 28 évben példátlan, ami az Országgyűlésben történt. Felhívta a figyelmet arra, az ellenzéki képviselők – néhány jobbikos huligán és liberális anarchista – a fizikai atrocitástól sem riadt vissza, és megpróbálták agresszióval megakadályozni az Országgyűlés működését. Ezzel párhuzamosan a kormánypárti képviselők az esküjükhöz híven nyugodtan és méltóságteljesen jártak el – tette hozzá, megjegyezve: nem engedték, hogy az ellenzék – az MSZP vezetésével – bolondokházát csináljon az Országgyűlésből.

Kiemelte, hogy azok a szocialisták viselkedtek így a parlamentben a munka törvénykönyv módosításának szavazásakor, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé, és kétszeresen adóztatták a munkásokat. Mindenki világosan láthatja, mennyire vehető komolyan az ellenzék – jegyezte meg.

Kocsis Máté szerint fennáll annak az esélye, hogy akár bűncselekmény is megvalósulhatott, de még a szakértőknek vizsgálniuk kell, hogy indokolt-e a Btk. elővétele. Nem tartozik a normalitás kategóriájába az, ha az Országgyűlés munkáját erőszakkal megakadályozzák, a levezető elnököt nem engedik a helyére ülni – tette hozzá.

Azok a szocialisták viselkedtek így a parlamentben a munka törvénykönyv módosításának szavazásakor, akik egymillió embert tettek munkanélkülivé, és kétszeresen adóztatták a munkásokat.

A Fidesz frakcióvezetője kitért a törvény tartalmára is, és egyenként cáfolta az ellenzéki állításokat. Az első ellenzéki állítás, hogy a túlórát háromévente egyszer fogják kifizetni. A törvény szerint ezután is havonta kell kifizetni a túlórát – szögezte le. A második ellenzéki hazugság, hogy többszáz óra túlórára kényszeríthetik az embereket. Nincs szó semmilyen kényszerről, minden egyes túlórához a munkavállaló beleegyezése szükséges – húzta alá a képviselő.

Fotó: fidesz.hu

A harmadik ellenzéki állítás, hogy a törvény sokkal több túlórát tesz lehetővé, mint más európai országokban. Ez is egy ellenzéki hazugság, több országban is bevezették a 416 túlórát, melyet az uniós irányelv megenged, ez pedig több, mint az új magyar szabályozás – jelentette ki a kormánypárti képviselő. Negyedik ellenzéki állítás, hogy csorbulnak a szakszervezetek jogai. Ez nem igaz, az erre vonatkozó állítás régi, kommunista vezetők mantrája, akik meglepő módon még mindig uralják a szakszervezetek egy bizonyos részét. A szakszervezetek jogai változatlanok maradnak, ők azt sérelmezik, hogy a munkáltató nélkülük is megegyezhet a dolgozóval. Ez pedig bővíti a dolgozói szabadságot, de nem csorbítja a szakszervezetek jogait – húzta alá. Az ötödik ellenzéki állítás szerint hatnapos lesz a munkahét, ami egy olcsó hazugság – szögezte le Kocsis Máté.

Aki veszi a fáradságot és elolvassa a jogszabályt, annak világossá válik, hogy a kormány mond igazat ebben a vitában, az ellenzék pedig hergeli az embereket – jegyezte meg Kocsis Máté, és egyúttal arra kérte az ellenzéket, hogy ezt ne tegye.

(fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...