A választás tétje, hogy bebizonyítsuk, nemzeti és szuverenista politikával is lehet nyerni

A Fidelitas szombaton Székesfehérváron tartott XX. kongresszusán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője kiemelte: a jövő évi európai parlamenti választás tétje az lesz, hogy bebizonyítsák, nemzeti és szuverenista politikával is lehet választást nyerni.

Kocsis Máté úgy fogalmazott: a kampányban az lesz a fontos, hogy mi történt az elmúlt években Európában. A brüsszeli elit rosszul kezelte a koronavírus-járványt, az Európai Bizottság elnöke korrupciós ügybe keveredett, és a helyreállítási alap forrásainak felhasználása körül is "minimum aggályok merültek fel" - sorolta.
    
Úgy vélekedett: a migrációs válságot a következő időszakban "terroristaválság" fogja leváltani. Eddig is voltak ennek nyomai - jelezte, utalva a 2015-ös migrációs hullám megindulása utáni párizsi és brüsszeli terrortámadásokra.
    
Szólt arról is, hogy amint kitört a háború Ukrajnában, Magyarország a leghangosabban és a legvilágosabban foglalta el a béke álláspontját, míg az EU és meghatározó országai a háborús álláspontot, valamint a fegyverszállításokat erőltették, továbbá belevágtak egy elhibázott és rossz szankciós politikába.
    
Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, a jövő Magyarországa szuverén és független. Fontos megtartanunk az önálló cselekvés szabadságát, amihez szükség van az erős magyar honvédségre - tette hozzá. A szuverenitás megvédéséhez emellett szükség van erős magyar fiatalokra az önkormányzatokban, az Európai Unióban és a mindennapokban is, a jövő évi választás ezért is fontos - jegyezte meg.
    
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója azt mondta, a jövő évi kampányban kiemelt feladatuk lesz a Fidelitas tagjainak az online térben, a politikai akciókban és demonstrációkban, valamint a fontos ügyek "fiatalok nyelvére való lefordításában". Úgy fogalmazott: a "fiataloknak akkor jó, ha Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét", mert szemben a korábbi kormányfőkkel, ő megadta a 25 év alattiaknak a mentességet a személyi jövedelemadó (szja) megfizetése alól, segíti az első lakásszerzést, ingyenessé tette a nyelvvizsgát és a KRESZ-vizsgát.
    
Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy 1998 óta Debrecenben a Fidesz minden önkormányzati választást megnyert. A politikus szerint a győzelem titka az, hogy minden ciklusban lecserélték a regnáló képviselők közül azokat, akik belefáradtak a munkába. A Fidelitas nagy segítség a Fidesznek a fiatalításban - mondta.
    
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke örömtelinek nevezte, hogy a Fidelitas fiataljai pontosan tudják, mit akarnak: független, keresztény értékeken alapuló, a családokra és gyerekekre igent mondó országot. Megjegyezte, hogy ezek mentén kell harcba szállniuk, ezekért keményen meg kell dolgozniuk, mert a család, a nemzet és a hit adja az ő jövőjük alapjait.
    
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hangsúlyozta: a kormány képes meghatározni, hogy mi a magyar érdek, és meg is hajlandó vívni ezért a csatákat együtt az emberekkel. Erről szólnak a nemzeti konzultációk, szövetségük a fiatalokkal, a nyugdíjasokkal vagy a családokkal. Közölte: a nemzeti konzultációval a józan ész politikáját szeretnék érvényre juttatni, megakadályozni Európa és ezen keresztül saját magunk önpusztítását is. Magyarországon békében és biztonságban szeretnénk élni, megőrizve és gazdagítva keresztény kultúránkat - jelentette ki. A kormányszóvivő a kampányról azt mondta: mindenhol ott kell lenni, az online térben és fizikálisan is az emberek között.
    
Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az EP-választás tétjéről szólva a háború, a migráció és a család kérdését említette. "Mi békét szeretnénk, és nem azt hogy az EU tovább finanszírozza a háborút" - emelte ki. Azt mondta, a családbarát kormányzás támadás alatt áll, meg kell védeni, amiben segít majd a nemzeti konzultáció. Azt is leszögezte: a magyar gazdaság jövője a zöldenergián alapul. Évekkel ezelőtt a magyar baloldal is ezt mondta, de ez megváltozott - tette hozzá az államtitkár a vitában a fiatalok segítségét kérve.
    
Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a kormány a családokban hisz, családbarát országot épít minden nap, ezért is hozott 2010 óta több mint 30 olyan intézkedést, amelyek ezt segítik. Azt mondta, a családpolitika legfőbb célja, hogy minden vágyott gyermek megszülessen, amihez egyrészt otthon kell, amit a januártól még komplexebb otthonteremtési rendszer garantál, másrészt anyagi biztonság szükséges, amit számos intézkedéssel segítenek.
    
Hegedűs Zoltán, a Fidelitas alapító tagja Magyarország legnagyobb és legerősebb közéleti ifjúsági szervezetének nevezte a Fidelitast, amely igazi, élő közösséggé vált. Beszédében kiemelte: a jövő évi, egy napon tartott európai parlamenti és önkormányzati választásokon egyszerre kell megküzdeni a nyílt társadalmat éltető globális birodalommal és a magyarországi kiszolgálóival. Az ellenfél célja nem kevesebb, mint Magyarország kulturális átformálása, azaz a hagyományos kötelékek szétvágása. Nekik a korlátlan pénz, nekünk a közösség a legfőbb fegyverünk - jelezte.
    
Papp Zsolt György, a Magosz ifjú gazda tagozatának elnöke azt mondta: az önkormányzati választáson a vidék számára kiemelten fontos, hogy olyan vezetőket válasszon, akik valóban az érdekeit képviselik. Közölte, hogy a Magosz és a Fidelitas megerősíti együttműködését, amely a 2019-es választáson is sikeres volt.
    
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azért vett részt a rendezvényen, hogy kérje a szervezet jelen lévő tagjait, erősítsék az országos "életmentő láncot". Legyenek készek az életmentésre, és december 4-én a vármegyeszékhelyek mentőállomásain sajátítsák el az újraélesztés lépéseit - kérte.

(MTI-fidesz.hu; Fotó: Kocsis Máté facebook oldala)

Betöltés...
Betöltés...