A családok megerősítése a legfontosabb feladat

Dunai Mónika napirend előtti felszólalásában a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció kapcsán arról beszélt: Európa nincs könnyű demográfiai helyzetben, Brüsszelben azonban úgy gondolják, hogy erre a bevándorlás és a népességcsere a megoldás. A Fidesz-KDNP ezzel nem ért egyet, mi a családok megerősítésében látjuk a megoldást - jelentette ki.

Dunai Mónika fontosnak nevezte, hogy minél többen töltsék ki a kérdőíveket, mert szerinte ezzel erős üzenetet küldhetnek Brüsszelnek, azt, hogy Európa megújulása elképzelhetetlen a családok megerősítése nélkül, és hogy Magyarország nem akar bevándorlást és népességcserét.

A konzultáció kitöltése - folytatta - a magyar ellenzéknek is erős üzenet, hiszen ők egyetértve a "brüsszeli bürokratákkal és Soros embereivel", úgy gondolják, hogy a demográfiai problémák kezelésében hatékonyabb eszköz a bevándorlás, mint a gyermekszületés.

Dömötör Csaba államtitkár szerint amikor az ellenzék támadja a nemzeti konzultációkat, akkor azt a több millió embert is megsérti, akik ebben részt vettek. Megjegyezte: remélték, hogy az ellenzék legalább a családok ügyét fontosabbnak tartja, mint a hatalmi megfontolásokat, de csalódniuk kellett. 

Az államtitkár Szávay István jobbikos képviselő ügyére is kitért, és azzal vádolta a baloldali pártokat, hogy nem szólaltak meg, holott korábban számos alkalommal utasították el a nők elleni erőszakot. "Hol voltak a jogvédők és hol voltak a hivatásos aggodalmárok, miért nem kiáltottak ebben a konkrét esetben farkast?" - tette fel a kérdést, úgy értelmezve a történteket: az ellenzék kormány iránti gyűlölete minden létező és megmaradt elvüket felülírta. 

Utalt arra, hogy Szávay István lemond országgyűlési képviselői mandátumáról és úgy vélte: szerinte ez a döntés az egyetlen, amit a képviselő meghozhatott, mert aki "ilyen botrányos módon henceg egy nő megverésével, annak nincsen helye magyar közéletben".

(MTI-fidesz.hu)

Betöltés...
Betöltés...